5.2.2014.

The Pussywarmers & Réka

Riječki nastup The Pussywarmers & Réka dogodit će se 10.2.2014. sa početkom u 21:00 sat na botelu Marina.

The Pussywarmers & Réka (Lugano, Switzerland)

The Pussywarmers formirani su u talijanskom dijelu Švicarske prije osam godina. Prva dva albuma objavili su za vodeću europsku garage etiketu Voodoo Rhythm Records („My Pussy Belongs To Daddy“ 2009. i „The Chronicles Of The Pussywarmers“ 2011.) i brojnim koncertima po kontinentu stekli poziciju najusviranijeg švicarskog benda, ali i poziciju žive atrakcije koja se ne smije propustiti.

Njihov izuzetno autentični zvuk neobična je mješavina europskih tradicija kao što su: tarantela,

polka, valcer, vaneuropskih poput calypso, swing i jazz u rasponu od dixielanda, jazza iz doba

prohibicije dvadesetih godina prošlog vijeka, te Dope & Glory ere, ali i ne male doze klecmer i istočnoeuropske ciganske muzike i svi su žanrovi vješto upakirani u pobjedničku garažnu egzekuciju. Instrumenti koje koriste The Pussywarmers (bendžo, harmonika, ukulele, kontrabas, tuba, trombon, marakas, madolina, gitare iz doba pre 2. svjetskog rata...) gotovo da datiraju iz doba navedenih žanrova, kao i garderoba tj. scensko pojavljivanje ovog sastava.

Prije dvije godine Réka Csiszér, talentovana i karizmatična cabaret/jazz umjetnica priključuje se The Pussywarmers. Njen zamamni izgled, vanserijska frontwoman uloga i glas/stav na pola puta između

Billie Holiday i Marlene Dietrich u nekoliko kraćih turneja potvrdili su „proširenje“ ekipe kao pun pogodak i mnogi su ih opisali kao europsku verziju Squirrel Nut Zippers, odličnog američkog swing/jazz/blues benda koji predvodi utjecajni Jimbo Mathus.

 

Početkom ove godine izlazi i novi, treći po redu album „I Saw Them Leaving“ za Wild Honey Records i bend mijenja naziv u The Pussywarmers & Réka. Radi se o sjajnoj melankoličnoj ploči na kojoj se pored ranije spomenutih žanrova može prepoznati i dreamy-pop, te izvjesna doza psychedelic pop-a, ali i primjetan homage sastavu Velvet Underground.

 

Cijena ulaznice za ovaj sjajni, vrlo plesni koncert:

Predprodaja: 30Kn

Na dan koncerta: 40Kn

 

Predprodaja ulaznica:

Brod Marina - recepcija