26.3.2016.

YAMAS @ BOTEL MARINA

Pozivamo Vas na koncert grupe YAMAS u subotu 02. travnja 2016. u 21.00 sati na terasi Botela Marina. Dođite i poslušajte kako zvuče aktualni svijetski hitovi u izvedbi YAMASA !

Vokalna skupina «Yamas» broji četiri glazbeno obrazovanih mladih djevojaka Matea Matić- sopran (22), Barbara Kežić- sopran (29), Tajana Dukić- alt (31) i Ines Cech- alt (31). Njihov repertoar sadrži obrade raznih najvećih stranih i domaćih hitova poznatih izvođača ( Ray Charles, Ella Fitzgerald, Boney M, Abba, Toto, Queen, Elton John, Neri per caso, Backstreet Boys, Rianna, Nelly Furtado, Parni valjak, Jinx, Gibonni, Oliver Dragojević…) i pregršt autorskih pjesama. Sve aranžmane za peteroglasno vokalno izvođenje obrađuje i piše Tajana Dukić magistar muzikologije- teorije glazbe, koja je ujedno osnivač i voditelj ove grupe.

Vokalna skupina «Yamas» djeluje već pet godina. Iza sebe ima stotinjak samostalnih koncerata, a od prosinca 2007. godine stalna je postava «Big Band Kvarnera». U kolovozu 2008. nastupile su kao gosti «Blues festivala» u Kastvu i od tada surađuju sa svjetski poznatim gitaristom Berniem Marsdenom, koji je svoju karijeru započeo u grupi «Whitesnake». Osvojena nagrada za najbolju interpretaciju na festivalu «Grobnička skala» 2008. godine omogućila im je direktan plasman na festival «MIK» 2009. godine. Sudjelovanje na ovom poznatom hrvatskom festivalu rezultiralo je nizom novih nastupa i suradnji, među kojima i suradnja sa talijanskim gitaristom Frankom Moroneom i nekoliko nastupa na dobrotvornim koncertima za djecu s posebnim potrebama. 2010. godine vokalna skupina «Yamas» sa svojim autorskim skladbama «Dišem kraj tebe» i «Samo štorija» plasirala se na još dva poznata hrvatska festivala «Marco Polo Fest» na Korčuli i «Chanson fest» u Kastvu. Te iste godine vokalna skupina nastupila je i kao predgrupa poznatim pjevačima Zdravku Čoliću i Đorđe Balaševiću na njihovim koncertima u Opatiji i postala kućni bend hotela «Milenij» u Opatiji.

Fotografije