27.6.2016.

Riječke plaže

Bogata industrijska povijest, a takve prirodne ljepote... Riječke plaže protežu se istokom i zapadom grada, a neke od njih krase i plave zastave, najbolji dokaz čistoće mora.

Zbog mediteranske klime u Rijeci sezona kupanja počinje u proljeće i traje do kasno u jesen. Dvije riječke plaže, Ploče i Kostanj, ponosne su vlasnice Plave zastave, najboljeg dokaza o čistoći riječkog mora. More je čisto i plavo, sunce mami, a plaže su brojne, raznolike, velike i bučne, male i osamljene, šljunkovite, betonske, stjenovite, skrivene… 

S obzirom na položaj grada, riječke plaže nalaze se na krajnjem istoku i na krajnjem zapadu. Na istoku, na Pećinama, smjestilo se osam plaža, od kojih je većina na tek par minuta udaljena od samog centra grada. Na zapadu ćete idealnu plažu potražiti od Kantride do Preluka – na Kantridi se nudi izbor od pet plaža, a ako niste pobornik morske vode, okupati se i osunčati možete i na Bazenima Kantrida, najljepšem i najvećem bazenskom kompleksu u Hrvatskoj. Od Bivija do Preluka cijeli je niz većih i manjih plaža i uvala povezanih šetnicom s brojnim sadržajima, od ugostiteljskih objekata, sportskih sadržaja do parkova za djecu smještenih u dubokoj hladovini zelenila. Plaža Preluk zbog svog je specifičnog položaja i vjetra koji tamo puše poznata i omiljena među surferima. Uz sve spomenute plaže, na ovom su se području smjestile i neimenovane skrivene uvalice i zavučene plaže za one koje vole osamu, a nekima je moguće prići samo s morske strane. 

Do svih plaža voze gradski autobusi. Od autobusnih stanica do plaža je samo nekoliko minuta hoda, a u blizini svih plaža moguće je pronaći besplatni parking. 

Fotografije