6.10.2017.

Zoran Majstorović & Riccardo Chiarion

14. listopada od 16:00 do 22:30

Zoran Majstorović & Riccardo Chiarion - radionica & koncert 

botel Marina, Rijeka, subota 14.10.2017.

Zoran Majstorovic - el.gitara
Riccardo Chiarion - el.gitara

Radionica(16-19h):
Namijenjena je svim instrumentalistima svih stupnjeva predznanja koji žele proširiti svoje glazbeno znanje. Pristup polaznicima će biti grupni i individualni, a za sudjelovanje potrebno je donijeti vlastiti instrument i notni papir/kajdanku. Teme o kojima ćemo govoriti:
tehnike sviranja gitare, harmonija-od osnova do napredne jazz harmonije, ritam i osnove ritma, što je melodija i kako je stvoriti, improviziranje, sviranje u raznim formacijama, jazz blues, jazz standardi…
Riccardo Chiarion je posljednjih 15-ak godina bio docent jazz gitare na konzervatorijima u Trstu, Udinama i Rovigu, a tokom karijere surađivao je sa mnogim jazz glazbenicima kao što su Kenny Wheeler, John Taylor, Julian Siegel, Yuri Goloubev, Eric Vloeimans, Michael Gibss i mnogi drugi.
Dodatne informacije se mogu dobiti na 091 544 7505.
Sudjelovanje:150 kn

Koncert(21h):
Zoran Majstorović i Riccardo Chiarion izvode jazz standarde u maniri velikih jazz gitarističkih dua poput Jima Halla i Billa Frisella ili Ralpha Townera i Johna Abercrombiea. Po njihovim riječima, formacija jazz gitarističkog dua je izazovna ali u svojoj intimnosti pruža velike mogućnosti za suptilnije sviranje i ostavlja puno prostora za reagiranje na trenutnu situaciju od takta do takta. 
Ulaz:slobodan uz "pay fair" opciju (posjetitelji prema vlastitom shvaćanju vrijednosti vođenog programa, dobrovoljno odlučuju izdvojiti proizvoljan iznos novca kao naknadu glazbenicima).